fredag 6 mars 2009

Usch vilken vecka!

Jag har inte haft någon kul vecka.

För det första så har min närmsta kollega varit sjuk i 3 dagar. Hon är min stöttepelare i jobbet och jag får alltid hjälp och tips och många goda skratt, så det har varit lite tomt.

För det andra har jag kommunikationsproblem med en läkare som jobbar i mitt team. Jag har jobbat på min arbetsplats i 1 år nu och vi har fortfarande inte "hittat varandra" i kommunikationen - vi kan inte prata med varandra eller rättare sagt han kommer aldrig till mig om han har några problem. Han har alltid sökt sig till andra och det är jobbigt. Jag är inte van vid det. Jag har jobbat i mitt yrke sen mitten av 90-talet och har aldrig haft samarbetsproblem med några läkare. Kan inte riktigt skriva och berätta precis vad som är fel, svårt att förklara men många små droppar gör ju att bägaren snart rinner över. Min chef är helt införstådd i problemet och tycker som jag och förhoppningsvis kan vi hitta en lösning. Men det känns hopplöst när man har jobbat i 1 år på detta stället och det fortfarande inte funkar.

Varför har vissa människor svårt att ge beröm och en snäll kommentar ibland? Vi har några på min arbetsplast har så lätt att klaga på andra och bara "kasta skit". Varför kan man aldrig säga något positivt. Denna veckan har det känts som att det bara har hackats på mitt team hela tiden. Även om vi är ett team med 5-6 st i så varför tar jag det på mig när det klagas.

Sammanfattningsvis har det inte varit en bra vecka och tyvärr har det börjat med att jag sover dåligt, ont i huvudet nästan var dag (som tur är har det inte blivit migrän) och jag tar med mig arbetet hem. Ska vila upp mig i helgen och riktigt samla energi till nästa vecka. Ibland är det bara så att det bara blir för mycket men det är bara att bita ihop så blir det förhoppningsvis bra annars får man kanske se sig om efter något annat jobb (men de växer ju inte på träd precis).

Hoppas verkligen på en bättre helg med man och barn och att veckan nästa vecka blir toppen.

Må väl och ta hand om ER

1 kommentar:

  1. En del är specialister på att klaga - och visst är det lätt att ta åt sig när andra klagar. Jag tror att det är ett syndrom för duktiga flickor - för man vill så gärna göra allt riktigt och bra. Stå på dig, och låt inte andra "kasta skit".

    Du får ha en riktig skön helg - och så får vi hoppas att din härliga kollega är tillbaka på jobb på måndag. Att ha någon att skratta tillsammans med gör dagen så mycket enklare.

    Kram

    SvaraRadera