onsdag 29 april 2009

Valborg!!

Det var en kort vecka denna veckan. Jag är ledig imorgon - de har planeringsdag på dagis så jag får vara hemma. Skönt ska det bli. Hoppas ungarna sover länge och att vädret kommer att hålla i sig med så det blir sol och värme.

Jag fick höra något tråkigt för någon vecka sedan. Min storebror har en kompis som i sin tur har 2 st killar tvillingar på 5½ år. Nu för någon vecka sedan fick de reda på att den ena tvillingen har 2 tumörer i huvudet och de vet inte utgången av det. De har operarat bort den ena tumören och ska skicka den för analys i utlandet. Vi får se vad den visar. Håller så klart tummarna! Igår fick jag reda på att mamman har börjat skriva en blogg och jag läste den igår. Jag har lagt upp den här på min blogg och vill Ni rensa tårkanalerna så läs den. Det är verkligen nyttigt att läsa något sådant - jag själv började tänka på vad jag skulle gjort om det händer mig och om mina barn blir dödsjuka. Hade jag orkat hålla upp min fasad för min dotter t ex? Hade man orkat överhuvudtaget? Man kanske hittar en inre styrka som man inte vet finns.

Imorgon är det valborg och den får firas utan eld eftersom det är eldförbud i Helsingborgs kommun. Tradigt, men sånt är livet. Vi ska hem till min lillebror och hans tjej och grilla. Ska bli kul. Alltid kul att träffas och prata. Min lillebror hade missat min mammas födelsedag igår och gissa om han fick panik när jag informerad honom om det. Jag sa till honom att han skulle hitta på en bra ursäkt. Han skickade blommogram istället och jag tror att min lilla mamma smälte för det. Han är ju ändå den "lille" för henne.

Hoppas alla får en trevlig valborg och 1:a maj.

Må väl alla.

söndag 26 april 2009

Spontanitet!

Ja det blev inte riktigt som vi hade tänkt igår. Vi pratade med P & J under dagen igår och det slutade med att vi hamnade där igår kväll och grillade. Jätte mysigt. Det är så skönt med dem för det behöver inte vara så avancerat och framförallt så går det så bra med barnen, de leker jätte bra tillsammans.

Innan vi gick och grilla så blev det lite röjning i trädgården samt att mannen äntligen klippte gräset - det behövdes verkligen.

Idag blir det fika hos lillebrosan och hans tjej. Det är alltid lika trevligt att träffa dem. Kul att brosan har träffat en så trevlig tjej - gillar henne kanske för att hon har lika lätt för att prata som jag.

Sen är det jobbet imorgon igen, men för mig blir det en kort vecka 3 dagar. Ska vara ledig på torsdag för de har planeringsdag på dagis - ska bli skönt! Sen hoppas jag att kära mamma ringer sin doktor som hon lovade mig - jag kör en uppföljning på det i veckan - får vi se vad det blir av det.

Hoppas alla får en trevlig söndag!

Må väl alla

lördag 25 april 2009

Solen skiner....

... och det är underbart väder idag. Det blir utedag idag och bara njuta av det fina vädret.

Igår var vi hemma hos några grannar och det var supertrevligt. Ungarna lekte och det var helt perfekt.

Mannen har åkt iväg med sonens cykel för bromsen funkade inte riktigt som den skulle så vi vill bara de ska kolla den så att det inte händer någon olycka.

Sen under dagen så blir det väl bara att vara ute och kanske klippa gräset (kan ju behövas).

Vi får se vad som händer, det dyker alltid upp något spontant så man vet aldrig.

Vi hörs och sköt om er

Må väl

fredag 24 april 2009

Äntligen helg........

....... och det känns underbart efter denna konstiga veckan. Som jag sagt innan så ska min kollega sluta och det känns för jä.....igt. Sen har jag gjort någon riktigt "tavlor" på jobb som jag har fixat till och tja det har bara varit en konstig vecka.

En bra sak är ju att min mamma berättade häromdag hur hon mådde och det kändes riktigt bra och jag blev så glad för det. Det kändes som ett steg i rätt riktning. Vi kom fram till att hon ska ringa sin doktor och reda ut sina mediciner. Hon har säkert läst min blogg, men jag tycker bara det är bra att hon tar det jag har skrivit till sig och gör något åt det. Vill ju inte förlora henne i förtid.

Solen skiner och fåglarna kvittrar och livet känns underbart för tillfället. Har gått ner 2,3 kg och kämpar på med min vikt. Har lagt om kosten rätt så mycket och det känns ju bra när det ger resultat. Men det är konstigt när man gör en drastisk förändring och väljer att kanske inte vara med på frukost på jobb så måste man hela tiden förklara sig varför man inte vill vara med. Vill man inte så vill man inte - ska inte behöva förklara mig hela tiden för folk. Det är likadant det här när man går ut och äter med jobb och man inte kan eller vill följa med - då ska man också ge en utförlig förklaring varför man inte vill med - man kanske inte känner för det bara. Folk tittar konstigt på en om man inte gör som övriga gruppen. Ibland kanske man inte vill umgås privat med vissa av sina arbetskollegor och då väljer man att inte följa med istället. Men som sagt knepiga blickar får man från folk - varför??

Ikväll ska vi hem till några grannar och diskutera och planera en barnfri fest - ska bli kul att bara få vara vuxna och sitta ner och prata. Underbart.

Hoppas solen kommer att skina på oss imorgon också.

Ha en underbar kväll och helg och hoppas solen skiner på er också!

onsdag 22 april 2009

Glädje.....

....... men även lite sorg denna veckan. Vi börjar med det sorgliga och det är ju att min närmsta kollega ska sluta - det är så jädrans tradigt. Men det finns ju inget att göra när en person verkligen vill sluta.
Min kollega som jag har skrivit om innan i bloggen som var sjuk - hon var på jobb idag och var som en solstråle. Hon är verkligen på bättringsväg och det var verkligen glädje att se henne och hennes man var också med. Som vi har väntat på denna dagen då hon skulle dyka upp på jobb. Känns skönt att hon börjar få tillbaka sin krafter och kan börja göra sånt som var meningen att göra när hon gick i pension.

Sen har det väl varit som vanligt. I helgen gjorde vi inget speciellt. Var ut och fixa och greja i trädgården. Mina föräldrar kom till oss och grilla på lördagen och det var trevligt. Min mamma verkar inte så pigg. Hon håller skenet uppe, men det är något som inte stämmer. Som alla mammor så säger hon att allt är bra och att hon har varit hos doktorn och tagit prover och dessa visar inget fel. Men jag bara väntar på att bomben ska smälla ner med något tråkigt besked. Varför är det alltid så att föräldrar tror att de skyddar sina barn genom att inte berätta hur de igentligen mår. Att man kanske inte gör det så länge barnen bor hemma, men senare i livet. Varför kan inte föräldrar inse att barnen växer upp och tål att höra sanningen fast det inte alltid är så roligt. Det är viktigt för oss barn att kanske kunna känna sig behövd och kunna ställa upp för sina föräldrar så som de gjorde när vi växte upp. Det är bara lite tankar jag har. Men min kära mor ska inte försöka smälla i mig några lögner -det går inte se du lilla mamsen. När man jobbar 4 tim om dagen och sen sover rätt mycket av eftermiddagen så är det något som inte stämmer. Jag håller ögonen på henne, men jag vet att hon kommer aldrig att säga något - tyvärr är hon sån.

Nog sagt om det så händer inget annat för tillfället. Det räcker med att kollegan ska sluta, min stöttepelare och mitt bollplank. Nu är frågan vem som kommer efter henne - kommer denna människa vara lika bra eller bättre, lika rolig eller roligare, ha lika bra ideér eller bättre ideér - tja den som lever får se, men jag vet att jag kommer att sakna henne och det kommer att bli jätte tomt.

Nu ska jag snart se Grey´s Anatomi och sen är det nanna kudden som gäller så man orkar med morgondagen med allt vad det innebär.

Må väl alla!

tisdag 14 april 2009

Det var länge........

.........sedan jag skrev och jag vet, men jag har inte haft lust och jag vill inte känna det som ett tvång att skriva här. Men sammanfattningsvis så har vi haft en underbar påsk med både socialt umgänge med både familj och vänner och sen har vi lyckats göra lite vårfint i trädgården också.
I fredags var vi hemma hos mina föräldrar och firade deras födelsedagar - pappa fyllde ju i fredags 64 år och mamma fyller den 28 april 62 år. Grattis till ER! Det var trevligt att träffa syskon med respektive och deras barn och framförallt min mormor. Kul att hon fortfarande orkar vara med. Det kommer väl en dag då hon inte orkar mer och det får man ju förstå nu när hon fyller 88 år i år. Otroligt att kunna vara så pigg i huvudet och sköta sig själv i sitt eget hem och framförallt vara så gammal.

Lördagen gick i trädgårdens tema - alltså lite vårstädning i rabatterna och sen försökte vi få sonen att lära sig att cykla på sin nya cykel utan stödhjul och det gick jätte bra. Det var underbart väder men lite kallt i vinden.

Söndagen ägnade vi åt att förbereda för en liten middag med trevlig vänner vi har träffat här i vår gata. Frun i det hemmet lärde jag känna när jag var mammaledig med dottern för vi hamnade i samma mammagrupp på BVC. De är jätte trevliga och framförallt det behöver inte vara så avancerat när vi umgås. Vi grillade och satt i uterummet hela kvällen och de gick inte hem förrän runt 01-tiden och då hade ungarna somnat inne på golvet tittandes på en film. Det gick så bra med barnen - inga bråka för en gångs skull - helt perfekt.

På måndagen började vi med att plocka undan efter middagen dagen innan och sen blev det fika hos P o J som var hos oss kvällen innan. Jätte trevligt igen så klart. Ungarna lekte i solen och vi drack en kopp kaffe.

Helt underbar helg med andra ord. Det var inte så att jag längtade till jobb precis, men man måste ju dit för att få några pengar i slutet på månaden.

Nu idag så gjorde jag världens klipp - var på Väla och skulle handla en vårjacka och hittade en på KappAhl. Såg prislappen som var på 499 kr och jag tänkte att det är inte så ofta jag unnar mig något så jag gick till kassan och skulle betala. Då sa kassörskan 249.50kr. Då var det halva priset. Snacka om att jag blev paff. Helt perfekt! Det är sådana klipp man vill göra, det förgyller dagen lite.

När ungarna hade lagt sig så ringde telefonen och det P som ville ut och gå och jag tänkte varför inte. Jag behöver röra på "fläsket" och få igång flåset. Men det är ju skandal att man har så dålig kondis. Måste ta tag i det också.....känns som jag har mycket på min lista nu som jag bara måste göra. Men det gjorde gott i min kropp när jag kom hem - frågan är ju om P fick något ut av promenaden. Jag hoppas det gav henne något iallafall.

Nä nu ska jag upp och duscha av mig innan jag ska trycka huvudet i kudden och somna in.

Må väl alla i vårsolen!!

tisdag 7 april 2009

Snart påsk


Påsken närmar sig med stormsteg och jag ser framemot att vara ledig i 4 hela dagar. Det ska bli underbart. Det hade blivit helt perfekt också om det hade varit fint väder också. Jag håller mina tummar på det. Det har varit bra på jobb, har lyckats jobba undan rätt mycket och det känns ju skönt inför ledigheten.
Har inte så mycket mer att skriva. Vill bara önska Er alla en trevlig påsk och att man en skön ledighet.
Må väl mina vänner!!

söndag 5 april 2009

Äntligen färdig!!

Denna helgen har verkligen varit härlig. Först igår så sken solen och det var riktig underbart. Vi öppnade upp till uterummet och bara rensade ut alltihopa ut på gräsmattan. Det såg verkligen ut som en riktig röra. Sen rengjorde vi från grunden. Sopa undan, skura golvet, putsa fönsterna mm. Det var riktigt skönt när det var färdigt. Sen var det bara att rensa ut vilket som skulle till soptippen och vilket som skulle ställas in igen. Det tog verkligen hela dagen. Vi var helt slut igår kväll. Ungarna somnade vid 19-tiden, helt utmattade efter att ha varit ute hela dagen och hoppat i studsmattan samt lekt med grannarna.

Idag var det samma visa, upp i någorlunda tid, iväg och hyrde släp. Hem till mina föräldrar och hämtade möbler som vi ska ha i uterummet samt hem och hämtade saker som skulle till soptippen. Jag fick träffa min storebrors nya tjej hos mina föräldrar. Hon verkade trevlig, men det är svårt att bilda sig en uppfattning på bara 10 minuter. Huvudsaken är ju att bror min är lycklig.

Som Ni märker har det inte varit en lugn stund. Det här att man ska var ledig på helgen finns ju inte när man har hus - det är ju alltid någonting som ska fixas och grejas med. Vadå ta det lugnt när man är ledig??

Nu är man helt slut men jag måste ut och plocka in saker som inte ska vara ute, typ cyklar mm.

Nu är det bara att ladda inför arbetsveckan, fast man skulle vilja vara ledig någon dag till och bara få vara.

Nästa helg blir det semester från man och barn eftersom jag ska flyga till BLÅKULLA som alla andra kvinnor, eller?? :)

Ha en bra kväll så hörs vi i veckan. Må väl

lördag 4 april 2009

Vårstädning

Veckan har varit bra förutom att dottern har varit hemma med klet i ögonen men nu är det bra igen. Skönt! Köpte något receptfritt som vi gav till henne och det tog bort det sista i ögonen.

Vilket väder det är idag. Underbart! Idag är det tänkt att vi ska rensa ut hela utrummet och få lite iordning så vi kan börja använda det. Det blir som en bastu där när solen står på, så nu på våren är det underbart att sitta och ta en kopp kaffe där. Vi får se hur långt vi kommer idag annars får vi fortsätta imorgon. Barnen brukar vara glada för att hjälpa till så det får man ju ta hjälp av.

Nu måste väl våren äntligen här!?!

Hoppas alla får en skön helg med mycket uteaktiviteter.