söndag 31 januari 2010

Helgen

I helgen hade vi kalas för Albin och hans kompisar för dagis. Vi hade hyrt en gympasal på en skola och där var vi med 18 barn (4 som avbokat). Det var jätte lyckat. Barnen var glada och positiva. Vi hade fixat en värmeplatta så det blev korv med bröd. Som sagt väldigt lyckat.

På kvällen var vi hemma hos P&J och åt tacos och sen kom kortleken fram och fasiken va roligt det var. Barnen skötte sig superbra och lekte fint så kunde sitta och spela kort hela kvällen. Vi pratade om att vi skulle försöka träffas för att äta gott och sen spela lite kort. Vi får se om vi får ihop det med barnen och allt.

I fredags besiktigade mannen vår "andra" bil och den gick tyvärr inte igenom. Så nu idag har vi varit runt och kollat på bilar för vi resonerade så att det är ju inte värt att renovera bilen för mer än den är värd eller hur?? Så nu är det ny bil som gäller. Vi har hittat en Opel Vectra som mannen ska åka och kolla på och är det något att ha så får vi åka och provköra den.

Måndag imorgon och en ny vecka börjar. Hoppas denna veckan håller sig lugn - det kan jag behöva.

Må väl alla

onsdag 27 januari 2010

Bättre!

Idag känns allting mycke bättre för jag hade ett samtal idag med chefen och det känns skönt att hon backar upp mig. Jag tog ett beslut och det känns helt rätt för mig och chefen tyckte att det lät bra. Nu kan jag börja fokusera igen. Igår var jag ute och körde med bilen och när jag kom hem hade jag ingen aning vilken väg jag hade kört - obehagligt att vara så ofokuserad!?! Hoppas bara sömnen blir bättre och att allting ordnar upp sig.

I helgen är det kalas för min stora kille. Vi har lånat en gympasal och det blir 22 barn. Det blir full rulle, men det ska samtidigt bli kul.

Nu kan jag se ljust igen - så skönt!!!

Fy fasen vilket oväder det var idag - det tog mig 50 min att komma hem och i normala fall så tar det c:a 15-20 min. Vilken kaos på vägarna. Hoppas det blir bättre imorgon.

Må väl alla

tisdag 26 januari 2010

Dagen började bra och jag kände att idag blir det en bra dag fast jag inte sovit speciellt bra inatt. Men det räckte med en liten, liten skitgrej (som jag igentligen inte skulle reagerat på annars) så bröt jag ihop igen. Vad händer med mig?? Efter det har inte dagen varit sig lik. Kollegor sa till mig att sjuka mig, MEN JAG GÖR INTE SÅNT!!! Sjukar sig för att skallen inte vill som jag. Jag blir inte sjuk i "huvudet" mer än när jag har migrän. Vet inte hur jag ska göra - jag sitter säkert på jobb imorgon igen och mår dåligt. Jag KAN INTE sjuka mig för något sådant här.

Var och vägde mig idag och fick minus på vågen och hade det varit en annan dag så hade jag varit överlycklig. Idag gick jag därifrån och ryckte på axlarna - va är det för inställning?!?! Min man sa till mig att det var jätte duktigt och försökte få mig att se positivt på saken.

Tack Maya för vårt samtal i morse - det är skönt att ha någon som dig i min närhet!! Kram på dig!!

Må väl alla

lördag 23 januari 2010

Sjuk!?!?

Vet inte var jag ska börja men jag mår psyiskt skitdåligt. Har ett problem på jobb (som jag har skrivit om tidigare) och nu har det gått så långt att jag kontaktat facket. Hoppas verkligen att allt kommer att lösa sig. Men jag tror tyvärr att jag får söka mig ett nytt jobb - för jag tror inte på någon bättring på jobbet. Det handlar om Läkare vs Med.sekr och jag tror att jag förlorar.

Märkte igår att jag mår nog inte så bra inom mig. Min man säger till mig att jag måste söka hjälp för det "äter upp mig inifrån" som han så snällt sa till mig igår när mina tårar rann ner för mina kinder. Jag reagerar och gråter för småsaker, orkar inte med en massa skämt och denna veckan har jag inte ens orkat fika med mina kollegor. Jag känner mig inte social och vill bara vara ifred.
Idag var vi och simma med barnen och jag skulle kunna börja gråta mitt i simmet - helt konstigt känns det. Jag har aldrig mått så här dåligt. Min mor vill att jag sjukskriver mig, men jag känner att får jag bara jobba i lugn och ro så löser allt sig. Men jag får tyvärr kalla kårar på ryggen när jag går innanför dörren på jobb och är ständigt på helspänn hela dagen. Är helt slut i kroppen när jag kommer hem och gråter ofta när jag kommer hem (det är inget som jag skyltat med). Min huvudvärk hör till vardagen. Sammanfattning - kan det vara så att man är "på väg in i väggen" eller är det något annat?? Får se om jag pallar denna veckan. Är ju ständigt trött i kroppen och det blir ju inte bättre av att man fått en förkylning på det.

Hoppas på en lugn kväll med något trevligt på TV:n och en god fruktsallad.

Må väl alla

söndag 17 januari 2010

VIKTEN IGEN!!!!

Har inte skrivit på ett tag - har ju hänt en del som jag varit tvungen att bearbeta lite för mig själv och inom min familj - tyvärr inget jag kan skriva om här. Men allting känns bra för mig nu.

Tog tag i det här med vikten IGEN!!!!! Känns ju som att jag påbörjar det med vikten, men sen så vet jag inte vad som händer - precis som om jag tappar lusten när det inte går så bra. Har alltså gått till Viktväkatarna och hoppas innerligt att jag håller hela vägen denna gången. Funkar inte längre som det är nu. Var på fest i lördags och fick kommentarer om att "idag behöver du inte tänka på det" - JO DET MÅSTE JAG JU eftersom annars hade jag inte sett ut som jag gör tyvärr. Det är bara att bita ihop. Åt inget godis på festen och tog bara en liten hörna tårta. Det kändes jätte skönt när jag kom hem. Det var riktigt trevligt och jag höll mig på avstånd från godisbordet.

Annars så är det som vanligt på jobb. Den där läkaren jag har skrivit om tidigare i bloggen är ju i farten igen. Tyvärr väldigt oförskämd mot mig och jag hoppas att blir konsekvenser av hans sätt att vara mot folk. Otrevlig typ!!! Men som tur är så har jag "alla" bakom mig och jag har inte gjort något mot honom mer än att varit trevlig, men tydligen passar inte det. Tar musten ur mig och påverkar mitt jobb eftersom jag inte vågar boka några patienter till honom för han har alltid något att klaga på. Får prata med min chef om detta.

Varit en trevlig helg och nu hoppas jag på en trevlig vecka också med minus på vågen.

Ha det bra och må väl.

onsdag 6 januari 2010

ALBIN 6 ÅR

Min lilla kille fyller redan 6 år - usch tiden springer iväg.
Vi har precis varit och sjungit för honom och han fick en bok, en film samt biljett till Melodifestivalen. Han blev jätte glad. Nu börjar tjatet när gästerna kommer och om han får mer paket då.
Vi ska ha kalas kl 14 idag (han är född kl 14.01) så det blir väl bra. Det som gäller i år är Star Wars i alla former. Det känns som igår när man åkte in till förlossningen och hade igentligen ingen aning vad som skulle vänta mig. Han börjar bli mer och mer självständig. Igår fick han gå bort till en kulle vi har längre upp i gatan för att åka pulka. Jag sa till honom att vara hemma senast när det blir mörkt och lamporna tänds. Han kom efter en halvtimme och sa att nu börjar det bli lite mörkt och förresten så var där inga kompisar på kullen. Då tänkte jag att han kanske kan fixa det här. Han säger ofta: Mamma jag är faktiskt stor! Hmmm det är bara jag som måste inse det också.
Idag kommer som sagt hela gänget - bägge familjerna med alla barn - 24 st.
Nu är det frukost med en god kopp kaffe sen är det dammsugning, moppning av golven samt städning av toaletterna. Resten gjordes igår. Vi lyckades även baka lite igår och idag ska vi smälla ihop tårtorna. Jag hoppas på ett lyckat kalas.
GRATTIS ALBIN PÅ DIN STORA DAG!

lördag 2 januari 2010

Nytt år - nya utmaningar

Började dagen med att mannen berättade att han hade ont i sitt öra så det var bara att ta bilen till distriktsläkarcentralen - men enligt mannen skulle det absolut inte avbokas någon fest på kvällen. Läkaren sa bara att det var lite rött och att han fick ta Panodil, men att han skrev ut penicillin om ifall det blev värre. Fasen va tradigt - det är alltid någon sjuk när vi har något planerat. Barnen har sovit hos min storebror inatt så det var skönt för då kunde man fixa ifred.
Nytt år och det känns bra. Nyår var trevligt. Vi hade ett par som bor här i samma gata samt min storebror med familj - 6 vuxna och 8 barn. Det var verkligen full rulle. Barnen var mellan 2 och 14 år. Tiden gick så fort att vi knappt hann allt vi hade planerat, men vi var ute vid tolvslaget och smällde raketer och skålade in det nya året. Det kunde inte varit bättre. Kallt som attan bara men det var det värt.
Det är mänga som lägger ett eller flera nyårslöfte och jag har själv lagt ett par, men jag kommer inte att avslöja vad de handlar om utan det är för mig själv - de flesta lägger löfte om att gå ner i vikt med mera, men mina löften handlar om något annat (ett handlar om jobbet och ett är på hemmaplan - så mycket kan jag säga). Visst jag ska också hålla igen men det är ett måste och inget löfte.
Igår tog tröttheten ut sin rätt så det var bara att ligga i soffan och slappa. Barnen var lika trötta som vi och tur var det. De var ju uppe hela natten men inget gnäll och inget bråk.
Idag har jag varit iväg och handlat present till min brors dotter som fyller 2 år nu på måndag.
Det har även varit lite planering inför Albins 6-års kalas. Det ska bakas och fixas och Albin har starka åsikter om vad som ska göras.
Imorgon är det bakning på schemat och mannen ska förbereda sig för att börja jobba på måndag om han är frisk vill säga. Får se.
God fortsättning till alla och vi hoppas på ett riktigt bra 2010!