fredag 27 november 2009

Fredag!


Hemkommen från en underbar liten tripp hos min bästa väninna. Jag tog mig ledigt från jobb torsdag och fredag och åkte redan på torsdag morgon. Det var länge sedan L och jag träffades. Vi har känt varandra sedan gymnasiet och har gått igenom hur mycket som helst ihop. Hon är nog den ende som riktig känner mig ordentligt. Det är så underbart med henne för det behöver aldrig vara konstlat. Hon har ju bosatt sig i närheten av ULLARED så naturligtvis så kunde jag inte låta bli att åka inom och kolla vad som fanns att erbjuda.

Det var underbart lugnt och trevligt hos L att jag bara njöt av friden. Vi prata och jag umgicks med hennes barn - vi var inte i säng förrän kl 01. Supertrevligt!!! Idag så gjorde hon en ansiktsbehandling på mig med Nuskin - fråga mig inte vad det är, men det är något nytt som har kommit och det var en underbar behandlig. Skönt. Kände mig helt utvilad och hade nya krafter när jag kom hem. Idag fick vi städat så det var skönt att komma hem till en familj som längtade efter mig samt ett nystädat hus. Underbart!

Imorgon är det planer på att åka med storebror med familj till Skånes Djurpark och insupa lite julstämning. Sen är det ju julskyltning istan på söndag samt däremellan är det upphängning av stjärnor med mera hemma. Det blir en tuff helg. Men på måndag är jag ledig igen - tjohooo. Dagis har stängt så det är bara att njuta med barnen och fixa sista julklapparna. Barnen ska ju med och köpa det sista så man får ju säga att "man hjälper jultomten med att inhandla julklapparna". Tror Ni min snart 6-åring går på den lilla vita lögnen?? Hoppas att han tror på mammas ord :)).

Nu är barnen lagda och förhoppningsvis har de somnat också. Nu ska jag umgås med mannen och njuta av nystädat hus och myspys.

Må väl alla.

lördag 21 november 2009

Lördag!

Denna award fick jag från Marie, en kvinna jag lärt känna från bloggvärlden och att hon är en gammal arbetskollegas dotter. Jag är väldigt dålig på att kommentera på hennes blogg, men det hon skriver får mig verkligen att tänka till en extra gång. Jag vet inte hur jag ska lägga till här i texten så att ni kan gå in på hennes sida, men hon finns med bland bloggar jag följer (Dagar med Marie). I och med den award ska jag berätta 7 saker om mig - jag gör ett försök, men det är inte det lättaste:

1. Jag är väldigt morgontrött - har svårt att komma igång på morgonen och har inget roligt morgonhumör heller. (försöker bättra mig med tanke på mina barn - man kanske inte ska visa sin värsta sida för dem).
2. Jag älskar pennor - alla sorter, färger mm. Har nog ärvt det efter min far - jag vet inte vad det beror på. Pennan ska ha fin färg, vara skön att skriva med och framförllt kännas rätt i handen - sjukt va?
3. Är en tänkare - tänker alldeles för mycket på saker och ting. Uppstår det ett problem så vill jag gärna hitta en lösning och det fort.
4. Har mycket ambitioner om att jag vill hinna mycket, men gör tyvärr sällan det. Jobbar heltid och 2 barn, som sagt ambitionen finns där, men inte tiden.
5. Har rätt höga krav på mig själv och undrar ofta vad andra människor tycker om mig.
6. Är dålig på att hålla liv i blommor - inte min starka sida.
7. Har tyvärr svårt att säga nej till mina barn - är en jobbig sida hos mig själv som jobbar med varje dag (bara min man som vet om det men NU VET JU ALLA DET)
Ibland undrar man om man har några läsare på sin blogg. Jag bloggar för tillfället inte så mycket tyvärr. Ska kanske lägga tilll en sån där "räknare" så man kan se om man har några besöker här.

Dessa veckor som har gått har varit lite upp och ner. Jag gjorde en impulsgrej för någon vecka sedan - jag sökte ett jobb och blev kallad till intervju. Jag blev jätte nervös för det var ju som sagt en impulsgrej. Var på intervjun och det kändes bra, men jag tog några dagars funderingar på jobbet och valde att säga nej till att fortsätta med min ansökan av olika skäl. Man får sig en tankeställare när man blir kallad till en intervju - man är fortfarande "attraktiv på marknaden". Jag blev glad och stolt samtidigt att de ville träffa mig för ibland när man går på sitt jobb och ibland kanske inte får någon uppskattning för det man gör så behöver man känna från annat håll att "jo för fasen du är jätte bra och du har precis de kvaliteter vi söker". Jag har ändå jobbat sedan -95 inom samma yrke och jag tror att jag behövde känna just den känslan. Nu kan jag gå rakryggad på jobb igen och känna att jag e fan skitbra.

Mannen är på grabbträff idag. De skulle visst spela lite poker - typiskt grabbigt! Jag och ungarna har haft en supermysig kväll - de fick vara uppe länge och mysa och titta på film. De njöt och Albin sa att det var riktig fredagsmys (som TV-reklamen).

Imorgon är det kalas för Albin och jag ska nog putsa fönste - tradigaste jag vet!.

Nu ska jag återgå till TV:n och slappa.

Må väl alla

fredag 6 november 2009

Livet kan inte vänta!!!

I våras kom jag på något sätt in på en blogg som handlade om Sabina som fått hudcancer. Jag följde hennes blogg hela våren tills hon gick bort under våren. Under tiden hade jag även kommit i kontakt med en annan blogg och jag förstod att på något sätt så hörde dessa tjejer ihopa. Javisst, de hade ju skrivit en bok i ihop om deras sjukdomar. Boken heter "Livet kan inte vänta" och precis som det står så kan inte livet vänta. De var 3 tjejer och 2 har sorgligt nog gått bort. Man får sig en tankeställare. De är i min ålder och varför hände just detta dem?? Jag har precis inhandlat boken och jag tycker det är värt att kommentar att boken finns att köpa och läs deras bloggar. De ligger här på min blogg. Underbar läsning och mycket tårar och som sagt man får sig en tankeställare.

Ha en bra helg alla och må väl

torsdag 5 november 2009

Torsdag!

Har inget speciellt att skriva. Allt e som vanligt. Var ju hemma med sonen måndag och tisdag men nu är han pigg igen och varit på dagis.

Det är en sak som jag har funderat på . Min pappa har en syster som han inte har någon kontakt med (jag vet inte varför). Nu har vi fått reda på att hon har fått lungcancer och antagligen inte har så långt kvar. Vad ska jag göra? Ska jag ta kontakt med henne? Ska jag skicka ett brev till henne? Hon har aldrig träffat mina barn och det känns lite sorgligt. Mina föräldrar har alltid sagt "Du e så lik faster ...........". Jag känner mig kluven. Samtidigt som jag känner att jag vill ta kontakt med henne - vill hon ha kontakt med mig?
Usch det var bara lite tankar som går runt i huvudet.

Nu är det TV:n som väntar och sen ska jag fortsätta läsa "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larson, jättebra bok :))

Må väl alla.

tisdag 3 november 2009

Höst

Nu är det tradigt väder - regn och rusk hela tiden. Man vill bara hålla sig inomhus och sitta uppkrupen i soffan med en filt och god bok. Så fort man får tillfälle skulle man göra det, men ibland hinner man inte med det. Varför är det så hysteriskt inför julen. jag känner att stressen börjar krypa upp kropppen på mig. Det ska bakas och fixas och handlas julklappar med mera. Varför stressar man?? Man vill att det ska bli så bra för barnen, men hur ska man hinna när man jobbar heltid och är helt slut när man kommer hem. Är det kanske dags att gå ner i tid för att hinna med? Det är ju inte klokt att man 2 mån innan jul känner sig tokstressad.

Det var Halloweenfest i helgen och det var jätteroligt. Alla var utklädda till något och barnen var supernöjda. Trevlig tradition.
Igår var vi hos doktorn med Albin. Han hade på söndagen fått feber och var svullen på halsen. Doktorn sa att det var bara en vanlig förkylning och att lymfkörtlarna kan svullna upp i samband med förkylning. Det är bara att vänta ut det. Idag är han pigg och ingen feber så imorgon får han gå till dagis igen.

Vad händer annars í mitt liv? Har mycket tankar i huvudet angående jobb - härda ut tills det blir bättre eller gå vidare?? Jag tror att det kan bli bättre, men ibland undrar jag -får se om jag orkar. Familjen - det känns som hela familjen har landat även mina bröder.
I början av december har jag tänkt att jag ska åka och hälsa på en gammal vän. Vi har känt varandra i över 15 år. Hon har precis fått sitt 3:e barn och så bor hon precis vid Ullared. Såg någon programmet igår om Ullared? Jag har varit där och jag tycker det är roligt att åka dit eftersom det är billigt, men vara så tokig att man handlar för 27000 kr!!!

Nu får jag ge lilleman lite frukost. Vi har ju varit uppe ett tag nu och nu börjar det knorra i magen. Vi får se vad vi ska hitta på idag.

Må väl all.