måndag 28 september 2009

Måndag

Sonen fick feber igår och var jätte hängig. Så idag är jag hemma med honom. Han sköter sig bra själv, det enda man får tänka på är när han ska äta och vad han ska äta. Han har ingen matlust, men han dricker bra iallafall. Vi får se hur det blir resten av veckan. Vi ska ju åka till Ullared på lördag till söndag och det vore väl typiskt om barnen är sjuka då. Vi får höra om farmor och farfar kan passa dem ifall det skulle vara så.

Mamma och pappa kom hem i torsdags och i helgen fick jag mina skor. Förvirrad som jag är så har jag missförstått min mamma - det var ju inga äkta MBT-skor utan några andra, men de funkar bra. Jag har gått med dem hela helgen och de är bra. Det enda problemet är att de är väldigt varma så frågan är om jag klarar av att ha dem på jobbet, vi får se. Annars får jag ha dem och gå promenader med.

Jag var inne och jobba i lördags - skrev undan lite diktat. Det behövdes verkligen. Vi ligger ju back en månad med 439 diktat. Kanske inte säger så mycket, men det är en del. Jag och 3 andra var inne och skrev undan lite så får vi se vad chefen tycker om resultatet. Vi är ju ont om folk och tyvärr hinner vi inte skriva. Vi skulle behöva vara minst 3 st heltid till om det skulle kunna gå runt, men det kommer aldrig gå igenom. Man får väl kontakta fack eller nåt om det ska ske något. Men som alltid annars så finns det inga pengar så det är bara att jobba så gott man kan. Man kan inte göra mer.

Nu ska jag försöka få någon sorts lunch i min son och i mig så får vi se hur eftermiddagen och resten av veckan blir.

Må väl

tisdag 22 september 2009

MBT-skor


Mina föräldrar är i USA denna veckan och jag har beställt skorna enligt ovan. MBT-skor. Fler och fler använder dessa på jobbet och jag var och prova ett par efter jobb idag. De jag provade kosta 2598 kr och i USA c:a 700 kr. Det är skillnad det. Det har varit många mms på mobilen med bilder på skor samt samtal per telefon för diskussion angående utseende mm. Som tur är har min mamma samma storlek på fötter som jag och det känns ju skönt. Vi får se när de kommer på hem om de är så bra som jag hoppas. Håll tummarna.

Jobbet - ja vad ska man säga om det. Det är verkligen kaos för tillfället på alla håll och kanter. Nu känns det som att folk går på sin reserver vad de orkar med. Jag undrar hur länge jag ska orka själv. Idag var det nära jag kastade in handduken. Ska nog söka det där jobbet som jag var sugen på. Man känner snart inte för att vara trevlig längre. Det avbokas och bokas mottagningar till höger och vänster. Personal är sjuka - både läkare och annan personal. Hur mycket ska man orka med innan "de som sitter högre upp" reagerar. Men man kan ju inte mer än att jobba men man har ju med patienter att göra och jag känner att det viktiga är att de har det bra - men vi då?? Varför ska det dras in på pengar så att man inte kan få in personal så att allt går runt?? Det får man aldrig svar på. Jag slängde in en spontanansökan till McNeil förra veckan. Fick svar idag och de sparar gärna på mina ansökan och vill att jag kompletterar med min CV. Man kan ju hoppas att de behöver någon som mig. Vi får se vad som sker. Jag är inte rädd för att byta jobb. Jag trivs ju på mitt jobb men är trött på att det aldrig får vara lugnt.

Annars är allt bra. Min son börjar bli stor - har fått en lös tand. "Mamma, om jag tappar tanden kan jag ju inte äta knäckebröd!". Idag när jag kom hem så hade han ätit massor av knäckebröd för han var ju tvungen att ha tappat tanden tills mormor och morfar kommer hem. Tur att jag inte har nämnt att det kan blöda lite när man tappar den - då hade han nog blivit tokig.

Ny dag imorgon och då är det ett besök till banken som gäller. Ska lägga om lånen. Sen är det inhandling av ett persikoträd till föräldrarna för de har ju firat 40 år som gifta (det är därför de är i USA - för att fira eller nåt).

Nu är det TV:n som gäller, sen är det läsa lite i bok nr 2 av Stieg Larsson (glömmer hela tiden vad den heter - har precis haft premiär på bio!?!).

Må gott alla.

måndag 14 september 2009

Rastlös

Jag hade ju högt tryck för någon vecka sedan och fick gå med en blodtrycksmaskin i 24-timmar. Resultatet blev att jag ska ändra min medicin och om 2 månader ska vi göra om 24-timmars blodtryckmätningen. Jag hoppas att det blir bättre då.
Tycker att jag mår bra förutom lite ont i huvudet då och då men annars bra.

Känner mig lite rastlös för tillfället - vill att det ska hända någonting i mitt liv, men vet inte vad. Kollar lite om jag kan börja med något - känner inte att jag har något speciellt intresse - tyvärr. Ska gå en smyckeskurs nu i oktober och ska även åka bort en helg i oktober. En gammal barndomsvän till mig ska ha sitt 3:e barn nu om en vecka och jag tänkte åka och hälsa på henne i november tror jag. Funderar ibland på att byta jobb med. Hittade ett och sista dagen för att söka var i oktober så jag har lite tid på mig - får se hur det utvecklas på jobbet.

Det är mycket på jobbet som vanligt. Där har inte hänt så mycket. Det blev ju som jag förutspådde att när folk blir sjuka så får mitt projekt ligga åt sidan och så har det varit. Men jag kämpar på. Har gett mig tusan på att fixa det, men tyvärr tror jag inte att jag blir färdig, vi får se.

Sov gott